in

Hrvatska će obećati donaciju od 5 milijuna eura za Ukrajinu na donatorskoj konferenciji u Varšavi

Hrvatska će Ukrajini dati donaciju vrijednu 5 milijuna eura na donatorskoj konferenciji koja se održava u četvrtak u Varšavi, a na kojoj će se virtualno obratiti ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Hrvatska vlada odlučila je u četvrtak poslati Ukrajini 4 milijuna eura financijske pomoći plus milijun eura vode i lijekova koje su donirale hrvatske tvrtke.

Sudomaćini konferencije su poljski premijer Mateusz Morawiecki i švedska premijerka Magdalena Andersson, u partnerstvu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

Plenković je otputovao u Poljsku zajedno s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, a očekuje se da će na marginama skupa održati niz bilateralnih susreta, uključujući sastanak s odlazećim premijerom Slovenije Janezom Janšom. Poljsko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je priopćilo kako očekuje “najmanje deset delegacija” na događaju.

Očekuje se da će se na konferenciji virtualno obratiti ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky, a očekuje se i dolazak ukrajinske delegacije u glavni grad Poljske. Na posljednjoj donatorskoj konferenciji koju su početkom travnja u Varšavi organizirale Europska komisija, kanadska vlada i organizacija Global Citizens, prikupljeno je više od 10 milijuna eura za Ukrajinu.

Komentiraj vijest

What do you think?

Written by 24sata

Njemački ministar obrane: Zapadni Balkan bi trebao biti bliži EU i NATO-u

EBRD kreditira 50 milijuna eura za financiranje komunalnih djelatnosti u Zagrebu