in

Hrvatska policija radi na implementaciji novih informatičkih sustava

Hrvatski načelnik policije Nikola Milina izjavio je u nedjelju da je Hrvatska u potpunosti spremna za primjenu schengenske pravne stečevine te da s ostalima u Europskoj uniji radi na implementaciji novih informacijskih sustava.

“Hrvatska policija je sve napravila, a već postoji nekoliko odluka koje govore da je Hrvatska tehnički u potpunosti spremna za primjenu schengenske pravne stečevine. Sada je taj proces na političkoj razini”, rekao je Milina novinarima tijekom posjeta Glini, gdje je nazočio svečanosti povodom 31. godišnjice početka oružanog otpora srpskoj vojnoj agresiji.

Kazao je kako policija s ostalima u EU-u radi na implementaciji novih velikih informacijskih sustava i prilagodbi u vezi s novim paketom koji je u pripremi.

Europsko vijeće u petak je podržalo preporuku za pristupanje Hrvatske europodručju, a idućeg tjedna francusko predsjedanje EU-om započinje proces donošenja odluka o pristupanju schengenskom prostoru bez putovnica. Odluka o pristupanju 1. siječnja mogla bi biti donesena najesen.

Upitan o migracijama, Milina je rekao da je hrvatska policija visoko obučena i pripremljena, ali da taj proces nikada nije stao.

Written by 24sata

Četiri hrvatska inovativna projekta u zdravstvu odabrana za financiranje EU

Nakon odluke o euru slijedi puno tehničkog posla