in

Hrvatska će na Zimske olimpijske igre 2022. u Peking poslati 11 sportaša

Na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama koje se održavaju u Pekingu od 4. do 20. veljače, Hrvatsku će predstavljati 11 sportaša, uključujući 10 skijaša i snowboardera te jedan brzi klizač, priopćio je u ponedjeljak Hrvatski olimpijski odbor.

Među hrvatskim skijašima su Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić u ženskim disciplinama, te Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega u muškim alpskim skijaškim disciplinama – i svi oni, osim Vidovića, nastupit će i u slalomu i u veleslalomu. , dok će Vidović sudjelovati samo u slalomu.

Vedrana Malec, Marko Skender i Tena Hadžić predstavljat će Hrvatsku u nordijskim disciplinama, dok će se Lea Jugovac natjecati u snowboard disciplinama uključujući Big Air i Slopestyle. Valentina Aščić će sudjelovati u utrkama na 500 i 1.500 metara brzog klizanja.

Hrvatska je na prethodnom izdanju, održanom u PyeongChangu 2018. godine, imala 19 sportaša i 11 na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u Rusiji 2014. Najveća delegacija ikad poslana na Zimske olimpijske igre bila je 2006. u Torinu, kada su Hrvatsku predstavljala 23 sportaša.

Od osamostaljenja hrvatski su natjecatelji na Zimskim olimpijskim igrama osvojili ukupno 11 medalja, od čega šest umirovljena alpska skijašica Janica Kostelić, četiri njezin brat Ivica Kostelić, a jednu biatlonac Jakov Fak. Zbroj uključuje četiri zlatne medalje koje je osvojila Janica Kostelić na Salt Lake Cityju 2002. i Igrama u Torinu 2006. godine.

What do you think?

Written by 24sata

Referendumska pitanja će se vjerojatno provjeravati na ustavnost

Saborski zastupnik Grmoja: Pitanja za predloženi Covid referendum su ustavna