in

Plenković komentira Penavinu izjavu

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio je danas Zadarsku županiju. U pratnji predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. “Dobro je da je sve realizirano na vrijeme”, rekao je na početku Andrej Plenković govoreći o projektima koje je došao podržati te zahvalio domaćinima.

Odgovarajući na pitanja novinara komentirao je Penavinu izjavu o izborima u Bosni i Hercegovini: “Ovo je nebitna izjava, nebitna stranka i lider, čovjek koji je zahvaljujući HDZ-u postao gradonačelnik. Nisu ni milimetra pridonijeli tome položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini Milanović bi trebao poslušati izjave bosanskohercegovačkih stranačkih čelnika.

Kad ih čujete od Schmidta, čut ćete da je HDZ dobio izbore, da je Schmidt osigurao sudjelovanje u vladi… Milanović je napravio samo štetu. Danas poput poraženog, ljubomornog gubitnika napada Schmidtovo rješenje, a unatoč tome mi smo zaštitili prava Hrvata”, rekao je. “Cijeli turistički sektor je bio ovdje u kolovozu”, dodao je.
O Nacionalu

Reagirajući na naslovnice tjednika Nacional, rekao je: “To su novine koje ne vrijedi komentirati. Šest godina je 90 posto njihovih naslovnica bilo o meni. Da imam neki kredibilitet da im moram pridavati važnost, be Riječ je o pokušaju Uskokovog optuženika, kao njegovog suputnika iz Slovenije, kriminalca koji sa sastanka pokušava izmisliti stvari kako bi se zaštitio.

Nemam ništa s tim novinama, s insinuacijama niti s optuženikom. Na Aktualnom satu u Saboru objasnio sam sve procese, a odgovor da odgovorim na inicijative Mosta je nula.” O novoj grani veze između Ine i Škugorove majke rekao je: “Ne znam ništa o tome. . Vidio sam vijest, ali nema veze s Vladom, pita DORH.”
O Milanoviću

Što se tiče diplomatskih predstavništava, istaknuo je: “Prijedloge smo poslali prije dvije godine, Milanović ih je nekom maglom blokirao. Što se tiče VSOA-e, miješanje imenovanja ravnatelja s drugim imenovanjima u MORH-u njegova je želja, a ostalo je u Sukladno ovlastima, o tome će razgovarati s ministrom obrane.”

“Kada je netko teško poražen na vanjskopolitičkom planu, onda traži bilo što da dođe u situaciju da me pitate o nebitnim temama. Pravi problem je što je on naštetio borbi za interese Hrvata u BiH, on je sve.ugroziti strateške ciljeve Hrvatske.Schmidt je unatoč njemu pomogao Hrvatima u BiH.

Nije li on mjesecima izgovarao floskule o tome da je Rusija jaka i da se u nju ne smije dirati? Ni hrvatski mediji to više ne primjećuju, već se bave efemernim pitanjima. Te su magle vrlo štetne i moraju se temeljito analizirati. Ali mislim da je 90 posto aktera koji se razumiju u politiku jasno pokazalo čija se politika isplatila, a čija uspješna”, dodao je Plenković.

“Cilj je bio osigurati da Hrvati budu dio izvršne vlasti”, istaknuo je o izborima u BiH. Plenković je rekao da je za postizanje dugoročnog rješenja potrebno postići kompromis između naroda koji žive u Bosni i Hercegovini:

“Glamom se ništa ne može postići. Cijela njegova priča o retrospekciji je sramotna i licemjerna. Tko je on da nam danas objašnjava što je trebalo učiniti za BiH, onaj koji je išao kod Komšića u kampanju protiv hrvatskih kandidata. Njegov kredibilitet je ravan nuli. ., zato nastavljaš činiti štetu.”

Leave a Reply

Written by 24sata

Mario Banožić je rekao da se Milanović se izjavama i uvredama pokušava izvući

Mijenjanje pravila mobilizacije u Rusiji