in

Mario Banožić je rekao da se Milanović se izjavama i uvredama pokušava izvući

MINISTAR obrane Mario Banožić ocijenio je da se predsjednik Republike Zoran Milanović izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je nanio Hrvatima u BiH te da bi mu bilo bolje da prestane zlostavljati vojska.
“Milanović frustriran i ljut”

“Jasno je da se Milanović – čovjek s međunarodnom reputacijom cirkuskog klauna – svojim izjavama i uvredama pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je nanio Hrvatima u BiH”, rekao je Banožić, ministar obrane. , u objavi na Facebooku.

Dodao je da je predsjednik Milanović ‘frustriran i ljut zbog intervencije visokog predstavnika Schmidta, kao i vanjskopolitičkog uspjeha Vlade i premijera koji se dogodio unatoč njegovoj štetnosti, uvredama i kidanju svih savezništava’.

“Predsjednik spominje da je udario prstom po stolu, a kao premijer nije ni prstom maknuo za Hrvate u BiH, nego je naprotiv radio protiv njih. Na sličan način pokušava upravljati i manipulirati vojnim sustavom obrascu, a Hrvatske vojske se sjetio tek kad je postao predsjednik Republike”, rekao je Banožić.

“Milanović mjesecima vrši pritisak na DORH”

Ministar obrane naglasio je da Milanović već mjesecima vrši pritisak na DORH, “očito naviknut na vrijeme kada je vodio Vladu” i miješa se u posao onih koji bi trebali raditi samostalno, rekao je.

“Umjesto što patološki laže o drugima, bolje bi mu bilo da krene od sebe i prestane zlorabiti vojsku za svoje potrebe i stalno kršiti važeće zakonske odredbe”, rekao je Banožić.

Predsjednik Milanović ranije je danas još jednom kritizirao Banožićevu odluku o upisu HDZ-ovog zastupnika Ante Bačića u Ratnu školu Ban Josip Jelačić, kao i druge aktualne teme, a reizbor Željka Komšića za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine ocijenio je ” fijasko i sramota” za Hrvatsku i “spomenik hrvatske pasivnosti”. Milanović je rekao i da je odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta o izmjenama izbornog zakona “jedno veliko ništa”.

Leave a Reply

Written by 24sata

Što je rekao Ivana Penava?

Plenković komentira Penavinu izjavu