in

Koliko je teško izmisliti novi proizvod?

Morat ćete postati poduzetnik.

Pokušaj izmišljanja novog proizvoda bez poslovnog znanja potrebnog za njegovo stavljanje na tržište bio bi uzaludan napor s vaše strane. Bez obzira koliko su vaše ideje bistre i originalne, ako ne znate kako ih učiniti korisnima i poželjnima, nećete imati uspješno lansiranje proizvoda.

Uz to, nemojte se obeshrabriti ako izum neće odmah uspjeti. Ako iskreno vjerujete da je vaša ideja izvrsna, ne odustajte dok svoju viziju ne pretočite u stvarnost!

Morat ćete početi raditi na razvoju svog poslovanja i vještina upravljanja. To je dug proces ispunjen pokušajima i pogreškama, ali u konačnici je to putovanje vrijedno poduzeća. Pođite na poslovni masterclass i počnite učiti i čitati dok ne budete spremni za lansiranje! Učinite to prije nego što započnete s dizajniranjem i proizvodnjom; Uštedjet ćete puno vremena i truda na duge staze.

Naići ćete na više od samo jedne prepreke.

Ono što izmišljanje čini tako nezgodnim jest to što ćete se putem susretati s raznim razočaranjima. Put do prepoznavanja vaše ideje bit će pun izazova. Nećete postati uspješni preko noći i morat ćete se žrtvovati da biste tamo stigli.

Sve je to razlog zašto na svijetu nema puno uspješnih izumitelja. To nije zato što je to nemoguće; jednostavno mnogim ljudima nedostaje ustrajnosti i snage da to prođu. Ako se niste spremni nositi s stalnim razočaranjima i neuspjesima, tada izmišljanje možda nije za vas.

Trebat će vam dobar prototip.

Imate fenomenalnu ideju, ali nedostaje vam tehničkog znanja i financija da biste je pretvorili u potpuno razvijen proizvod? Nije problem! Iako se na prvi pogled može činiti nepremostivom poteškoćom, sve što zapravo trebate jest stvoriti svoj prototip. Upotrijebit ćete ga za pronalaženje potencijalnih investitora i konačno do proizvodnje!

Naravno, dizajn funkcionalnog prototipa nije lak zadatak. Vjerojatno ćete trebati dobiti nekoga od svojih tehnološki pametnih prijatelja koji će vam pomoći u tome. Ovisno o složenosti dizajna, možda ćete trebati uložiti u stručnu pomoć. Također postoje mnogi pravni aspekti s kojima ćete se morati suočiti, posebno kada je u pitanju patentiranje. Dakle, da, izmišljanje nije posao jedne osobe. Trebat će vam stručna pomoć da biste svoj proizvod pretvorili u stvarnost. Prema azbigmedia.com, najbolje bi vam bilo da se posavjetujete s tvrtkom kao što je Invent help, koja je specijalizirana za pomoć izumiteljima poput vas. Što god radili, molim vas, nemojte u to ulaziti sami, jer će cijeli postupak učiniti neizvodljivim izazovom.

Morat ćete postati marketinški stručnjak.

Sad, koliko god vaša ideja bila sjajna i jedinstvena, ako ne znate kako je prodati, sve će to biti uzalud. Ne morate biti Steve Jobs da biste privukli potencijalne investitore svojoj ideji, ali svejedno ćete trebati steći neke marketinške vještine.

Kako će vaša ideja pridonijeti globalnom tržištu? Kako to može pomoći potencijalnim kupcima? Koje su moguće prednosti koje vaš proizvod može pružiti budućim klijentima? Zašto bi ulagači bili zainteresirani za podršku vašoj inovaciji? Može li vaša ideja dugoročno biti isplativa? Koji su trenutni trendovi u industriji pomoću kojih možete prodati svoj proizvod?

Obavezno odgovorite na sva ova pitanja! Neće svi vjerovati u vas i vaše ideje, ali neka vam to ne smeta. Treba vam samo jedna osoba koja će prepoznati vaš rad i biti spremna financirati ga! Uz malo sreće, uskoro ćete dobiti svoj proizvod.
Ljudi će vas pokušati nagovoriti protiv toga.

Osnivanje vlastitog posla ispočetka uvijek je rizičan pothvat, stoga nemojte se iznenaditi ako vam voljeni ne pružaju podršku kao što očekujete. Ne dopustite da vas obeshrabri, već ga koristite kao dodatnu motivaciju.

To ne znači da ipak ne biste trebali slušati dobro namijenjene savjete svoje obitelji. Vaša je baka vjerojatno samo zabrinuta; ona vas ne pokušava demotivirati. Predstavite svoju ideju i objasnite zašto ste toliko sigurni da će to uspjeti i brzo ćete steći grupu podrške među obitelji i prijateljima.

Written by .

Zašto je važno provjeravati svoje zdravlje