in

Talijanski turist ubijen u napadu automobilom u Izraelu

Talijanski turist je ubijen, a sedam ljudi je ranjeno u napadu automobilom u petak navečer u izraelskom gradu Tel Avivu.

Izraelska policija je priopćila da je vozilo odvezeno na biciklističku stazu šetališta u Tel Avivu, udarivši pješake prije nego što se prevrnulo na travnjak.

Kad su policajci stigli na mjesto događaja, “primijetili su vozača kako pokušava dohvatiti nešto što je izgledalo kao predmet puške koji je bio s njim” prije nego što su ga ubili, rekla je izraelska policija.

Izraelske i talijanske vlasti imenovale su muškarca ubijenog u napadu kao Alessandra Parinija. Talijanski mediji navode da je riječ o 35-godišnjem odvjetniku.

U tvitu objavljenom u petak, talijanska premijerka Georgia Meloni izrazila je “duboku sućut zbog smrti jednog od naših sunarodnjaka, Alessandra Parinija, u terorističkom napadu koji se dogodio navečer u Tel Avivu” i osudila “kukavički napad koji je pogodio mu.”

Tri od sedam osoba ozlijeđenih u napadu još uvijek su u bolnici od subote ujutro po lokalnom vremenu, prema medicinskom centru Ichilov. Svi ubijeni ili ozlijeđeni u napadu bili su turisti.
Povratne informacije o oglasu

Policija je rekla da je automobilom upravljao 45-godišnji stanovnik Kfar Kasema, arapsko-izraelskog grada istočno od Tel Aviva.

Izraelske vlasti opisale su incident kao “teroristički napad”.

Napad se dogodio nakon što je Izrael napao ciljeve palestinskih militanata u južnom Libanonu i Gazi, usred višednevnih napetosti u regiji nakon policijskih racija na džamiju al-Aqsa u Jeruzalemu.

Čelnik Ujedinjene arapske liste i član Knesseta Mansour Abbas odbacio je bilo kakvu “upotrebu nasilja protiv bilo kojeg građanina”.

“Posebno u ovim teškim vremenima, važno mi je naglasiti… ovo nije put arapske zajednice i arapskih građana u Izraelu”, rekao je Abbas u subotu.

Leave a Reply

Written by 24sata

Zelensky dijeli iftar s muslimanskim vojnicima u “novoj tradiciji poštovanja”

Sjeverna Koreja tvrdi da je testirala podvodni nuklearni dron Haeil-2