in

Četiri stotine hrvatskih vozača hitne pomoći štrajka

Oko 400 vozača hitne pomoći i bolničara stupilo je u štrajk u ponedjeljak rekavši da će nastaviti štrajk sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune i njihova plaća ne bude usklađena s plaćama vozača u zdravstvenom sustavu, a upravitelj trgovine Vladimir Markus rekao je da ih je Ministarstvo zdravstva gurnulo u štrajk .

“Posljedice štrajka bit će vidljive već danas, a još više sutra. Idemo dok se naši zahtjevi ne ispune, ali nas je, nažalost, Ministarstvo zdravstva doslovno gurnulo u ovaj štrajk”, rekao je Markus za hrvatsku državnu novinsku agenciju Hina.

Štrajkači traže propis kojim bi se njihove zarade uskladile na državnoj razini jer im sada plaće u pojedinim slučajevima variraju i do 1500 kuna, ovisno u kojoj su županiji.

Vozači Hitne pomoći štrajkuju u nekoliko županija i gradova.

Oko 400 vozača hitne pomoći štrajkuje u lokalnim zdravstvenim ambulantama, dok još 300 vozača u hitnim medicinskim centrima u sedam županija, koji ne smiju štrajkati, radi na presudi.

Markus je dodao da je jedini odgovor koji su štrajkaši dobili iz ministarstva da je ministar Vili Beroš “danas odsutan” i da je jučer dao izjavu.

“Nećemo ostaviti pacijente bez brige. Oni kojima je potreban prijevoz će ga dobiti, ali oni koji nisu hitni neće, jer samo oko 30 posto vozača radi i oni ne mogu podnijeti sav taj posao”, dodao je Markus.

Markus je apelirao na ministarstvo da riješi njihov problem kako se sustav ne bi urušio.

“Čekamo da nadležna tijela odrade svoj posao i donesu uredbu o indeksaciji. Čim bude usvojen, prekinut ćemo štrajk”, rekao je Markus.

What do you think?

Written by 24sata

Danski ministar vanjskih poslova: Zaštita stabilnosti Bosne znači održavanje izbora

Referendumska pitanja većine stranaka su neustavna