in

Uhićena Nicola Sturgeon bivša škotska premijerka

Bivša škotska premijerka Nicola Sturgeon uhićena je i privedena. Ova istraga povezana je s financiranjem Škotske nacionalne stranke.

Prethodno je u sklopu ove akcije uhićen Peter Murrell, bivši šef stranke i suprug bivše premijerke. Uhićen je i blagajnik Colin Beatty. Obojica su odmah puštena na slobodu i protiv njih kako se saznaje nije podignuta optužnica i to je cudan znak.

Nestao novac sa stranačkog računa?

Policijska istraga pokušava otkriti što se dogodilo s više od 600.000 funti prikupljenih u kampanji za neovisnost Škotske 2017., koje je trebalo biti iskorišteno u tu svrhu, ali je navodno nestalo sa stranačkih računa. SNP u ovom slucaju nije odmah odgovorio na zahtjev za taj bitan komentar, a škotska vlada je rekla da je na stranci.

U ožujku ove godine Sturgeon je odstupila s mjesta čelnice škotske poluautonomne vlade nakon osam godina na dužnosti. Škotska je 2014. glasala protiv neovisnosti s 55 posto glasova.

Britansko glasanje za izlazak iz Europske unije dvije godine kasnije, kada je većina Škota željela ostati, i način na koji se Škotska nosi s pandemijom koronavirusa, ponovno su potaknuli podršku neovisnosti. Škotska policija rekla je da je pretražila nekoliko adresa u sklopu svoje istrage.

What do you think?

Written by 24sata

Platforma “Umirovljenici zajedno” traži viši standard, prijeti prosvjedima

Hrvatski turizam prvi put predstavljen u Latinskoj Americi