in

Platforma “Umirovljenici zajedno” traži viši standard, prijeti prosvjedima

Politička platforma “Umirovljenici zajedno” u nedjelju je apelirala na vlasti sa zahtjevom za ukidanje doživotne kazne u obliku prijevremenog umirovljenja. te povećati udio mirovina u hrvatskom BDP-u na prosjek EU. prijeteći pozivom umirovljenicima na prosvjed

“Umirovljenici zajedno”, poručuju iz skupine koja se posljednjih tjedana bori za bolja materijalna prava. Rečeno je da se razmišlja o pozivu umirovljenika na prosvjed kako bi se riješio problem životnog standarda.

“Umirovljenici daju društvu više nego što stalno traže. stalno zanemaruju poboljšanje svoje financijske situacije i drugih prava. grupa umirovljenika zajedno i Demokratska stranka umirovljenika.

upozorili su da je “strpljenje umirovljenika na izmaku” da, prema njihovim riječima, vjeruju da će prosvjedi natjerati vlast da se hitno pozabavi problemima građana, posebice umirovljenika.

Jer su bili u svibnju Sindikat  hrvatskih umirovljenika Hrvatske i Savez umirovljenika Hrvatske javno najavili mogućnost prosvjedne akcije. vjeruju „Postoji velika sigurnost s Udrugom umirovljenika i Ugovorom o partnerstvu platforme. Narodni prosvjed umirovljenika mogao bi se održati u bliskoj budućnosti.”

“Umirovljenici zajedno” traže ukidanje doživotne robije. To je zbog činjenice da prijevremeni umirovljenici imaju prosječni radni staž nešto više od 36 godina, pet godina više od onih koji su dobili punu starosnu mirovinu bez ikakvih penala.

Zatražili su i raspodjelu umirovljenika u BDP-u Hrvatske u EU u prosjeku oko 12,5 posto umjesto 10,2 posto, čime bi se odmah smanjilo siromaštvo umirovljenika i institucija pravobranitelja za umirovljenike. kao i božićnice i uskrsnice za sve umirovljenike, 13 godina mirovine, bolja zdravstvena zaštita Domovi za više umirovljenika Veća zastupljenost u informativnom projektu HRT-a

What do you think?

Written by 24sata

Kralj Charles III okrunjen je na ceremoniji koja se ponavlja jednom u generaciji

Uhićena Nicola Sturgeon bivša škotska premijerka