in

U Australiji je donesen novi zakon koji kaže da radnici ne moraju slušati svoje šefove ako ih oni nazovu nakon posla.

Australija će donijeti pravila prema kojima radnici ne moraju odgovarati na pozive i poruke svojih šefova kada ne rade ako nisu pošteni.

“Pravo na isključenje” pravilo je koje vlada želi donijeti kako bi pomogla radnicima. To znači da radnici trebaju imati pravo na pauzu od posla i ne moraju brinuti o odgovaranju na poslovne e-mailove ili pozive. Ovo pravilo već je na snazi ​​u mnogim zemljama u Europi. Ovo pravilo već je na snazi ​​u Francuskoj, Španjolskoj i nekim drugim zemljama Europske unije. Mnogi senatori rekli su da im se sviđa ovo pravilo, prema Tonyju Burkeu, koji radi za Laburističku stranku.

Pravo na isključenje znači da radnici ne moraju raditi dodatne sate, a da za to nisu plaćeni. Premijer Anthony Albanese rekao je da ljude ne treba kažnjavati ako ne rade cijelo vrijeme. Pokušavaju napraviti novi zakon i o njemu će se odlučivati ​​sljedeći tjedan. Zeleni su jako sretni zbog ovoga. Neki ljudi koji su zaduženi za donošenje odluka za tvrtke i tvrtke zabrinuti su da bi im ovaj zakon mogao otežati natjecanje s drugim tvrtkama i da bi ljudima moglo biti teže da imaju fleksibilne radne rasporede.

Zeleni, koji su na ideju došli prošle godine, smatraju da je ovo pravilo zaista velika pobjeda za njihovu skupinu. Australski radnici rade dodatnih šest tjedana svake godine, a da za to nisu plaćeni. To iznosi oko 60 milijardi dolara u novcu koji su trebali dobiti, ali nisu. To vrijeme pripada radnicima, a ne njihovim gazdama.

Leave a Reply

What do you think?

Written by 24sata

Dvojica starih Varaždinaca prevareni su na internetu i ostali bez 12.800 eura.

Britanci su napisali dokument pod nazivom “Spremni za rat?” a potom su rekli da nisu spremni.