in

Kako se riješiti nezdravih navika

Svatko ima dnevnu rutinu. Idemo na posao, gledamo filmove, čitamo vijesti i igramo igrice. Sve je sjajno osim ako neke od ovih svakodnevnih navika ne čine osobu ili njegove voljene nesretnima. Naravno, teško je smanjiti broj sati surfanja webom ili igranja igrica, pogotovo kad o tome postanete ovisni. Ipak, ovi će vam savjeti pomoći da se riješite nezdravih navika i život vam uvelike poboljšaju.

Potisnite svog unutarnjeg kritičara

Prvi korak da se riješite loših navika prilično je jednostavan. Samo si trebate oprostiti svoju nesavršenost. Unutarnji kritičar često sprječava ljude da uopće krenu naprijed, čineći da se osjećaju krivima.

Dakle, napravite popis svih stvari u kojima niste savršeni. To može biti pohlepa, ljubomora, nemogućnost lijepog razgovora ili druženja s nepoznatim ljudima. Zapišite sve svoje loše navike, od onih koje vas samo muče, do onih koje stvarno bole vaše najmilije.

Pokušajte sada čuti glas unutarnjeg kritičara koji vam govori da u nečemu niste dovoljno dobri. Ne požalite što ste potrošili deset minuta, čak i ako nije baš ugodno. Morate sve to iznijeti vani. A kad završite. Možete pocepati papir i baciti ga. Osjećat ćete se bolje.

Pripremite se za daleki put

Zapamtite, rješavanje loših navika nije trčanje od 5 minuta, to je dugoročni maraton.

Mnogo je teorija o tome koliko vremena treba za razvijanje nove navike. Optimalno vrijeme je oko tri mjeseca. Dakle, budite spremni za sljedeća tri mjeseca kako biste bili teški.

Imat ćete par teških dana, ali oni će proći. I vrlo brzo počet ćete osjećati ugodne emocije ponosa i samopoštovanja zbog poštivanja vašeg režima.

Ako vam se padne iz režima, recite sebi: “U redu, učinit ću to, ali sutra.” I sljedeći dan ponovite tu istu frazu u svom mozgu. To se neprestano odugovlačenje lako može povući mjesecima, a vi ćete ih imati dovoljno da stvorite novu pravu naviku.

Ohrabrite se

Pripremite sebi neke slatkiše na pola puta. Na primjer, jednom u dva tjedna dajte si kakav poklon. To bi trebalo biti nešto malo, ali ugodno i na to ne trebate trošiti puno novca. Mozak je motiviran ovom vrstom ohrabrenja.

Izbjegavajte okidače

Postoje specifični okidači koji aktiviraju destruktivna ponašanja i loše navike. Na primjer, ako imate problema s alkoholom, bolje je da uopće ne ulazite u barove ili čak u blizini polica s alkoholom u supermarketu. Ako kupujete impulsno, nemojte ići u trgovine. Zamolite obitelj da umjesto toga kupi hranu.

Mozak mora znati kako treba postupiti ako iznenada zateknete da žudite za nečim štetnim.

Riješite se pokretača

U borbi protiv loših navika trebali biste ozbiljno razmisliti o smanjenju popisa mogućnosti.

To su ljudi koji u pauzama pozivaju na dim ili vam pokušavaju dokazati da je jedna čaša vina dnevno zdrava. U nekim su nas slučajevima oni oni koji nas provociraju na agresivno ponašanje.

U takvim slučajevima trebate uzeti papir i objektivno napisati koje su prednosti prestati komunicirati s takvim ljudima. S jedne strane ljestvice bit će vaša budućnost bez loših navika, a s druge je samo jedna osoba. Riješi ga se.

Pitati za pomoć

Iskreno, malo voljenih ima dovoljno mudrosti da pravilno sudjeluje u rješavanju naših loših navika. To je vrlo lako provjeriti.

Ako recite svom rođaku da ćete se, na primjer, odreći alkohola, možda će drugačije reagirati. Najvjerojatnije će biti ravnodušni. Ali trebate ih pretvoriti u svoje saveznike i zatražiti pomoć. Dajte svim rođacima jasne upute što učiniti ako iznenada odlučite puknuti.

Koristite korisne aplikacije

Naravno, pomoć vaših voljenih je najbolja kada se pokušate riješiti svojih loših navika. Ipak, ponekad vas nitko ne može podržati. U tom slučaju možete koristiti aplikacije razvijene posebno za takve svrhe. Ovo su najkorisnije:

Aplikacija je nadahnuta RPG video igrama. Svaki će zadatak podići vašu individualnu razinu, dajući vam dodatni poticaj. Jedinstveni dizajn aplikacije čini praćenje vaših navika i ciljeva zabavnom aktivnošću. Možete ga koristiti za pridruživanje prijateljima kako biste zajedno izvršavali zadatke i misije.
Produktivni tragač navika. Jednostavno, ali dobro dizajnirano sučelje aplikacije olakšava praćenje vaših navika.

What do you think?

Written by 24sata

Kako tehnologija povećava razvode

Što do sada znamo o 5G tehnologiji ?