in

Čelnik socijaldemokrata: Slažemo se s proširenjem NATO-a na Švedsku i Finsku

Čelnik najveće oporbene stranke, socijaldemokrata, saborski zastupnik Pedja Grbin rekao je u petak da njegova stranka “apsolutno podržava” Švedsku i Finsku u njihovim težnjama da se pridruže NATO savezu, ali i dodao da bi “možda trebalo malo razmisliti” o Nedavna ideja predsjednika Zorana Milanovića da Hrvatska uvjetuje prihvaćanje svog članstva izmjenom izbornog zakona susjedne Bosne.

Milanović, koji je većinu svoje političke karijere proveo kao Grbinov prethodnik kao čelnik socijaldemokrata, nedavno je počeo povezivati ​​pitanje članstva Švedske i Finske u NATO-u s reformom izbornog zakona u Bosni, prijeteći da neće potpisati hrvatsko odobrenje proširenje bloka osim ako SAD ne uskoči u promjenu bosanskog izbornog zakona u korist bosanskih Hrvata.

“Apsolutno podržavamo pristupanje dviju zemalja NATO-u – ali zašto ne razmotriti inicijativu predsjednika Milanovića, bez obzira na bilo kakvu sumnju u to, da vidimo kakav će biti rezultat”, rekao je Grbin. Odgovarao je na pitanje saborskog zastupnika Davora-Ive Stiera (HDZ) koji je pitao podržavaju li socijaldemokrati blokiranje članstva ove dvije zemlje u NATO-u.

Grbin je izbjegao odgovor rekavši da “to pitanje još nije pokrenuto u Saboru” i da “Švedska i Finska još nisu poslale zahtjev u vezi s tim, niti su bile pozvane, a NATO još nije razmišljao da im pošalje poziv .”

What do you think?

Written by 24sata

Aktivistice za ženska prava pozivaju na pomoć ženi kojoj je uskraćeno pravo na pobačaj

Eksplodirajući troškovi energije potiskuju proizvođačke cijene na najviši nivo u desetljeću