Zatvori
Written by: on

Odgovor:

Vincent van Gogh slikao je suncokrete prvenstveno kako bi uljepšao svoju spavaću sobu. Veselo cvijeće podsjetilo je van Gogha na žutu kuću koju su nekad dijelili on i njegov kolega umjetnik Paul Gauguin. Van Gogh je 1888. napustio Holandiju i preselio se u Arles u Francuskoj, gdje je planirao podijeliti studio s Gauguinom i nadao se osnivanju umjetničke zajednice.

Iako je van Gogh stvorio nekoliko slika suncokreta prije 1888. godine, postoji razlika između ulja i tihog ulja koja je stigla kasnije. Njegova ranija djela bila su od rezanog suncokreta, dok su njegove slike 1888-1889. Sadržavale suncokrete u vazama, prema Van Goghovoj galeriji. Navodno je samo dvije poznate slike smatrao dostojnim svog potpisa.Vincenta van Gogha obuzela je depresija i halucinacije. Velik dio njegovog djela smatra se vrlo biografskim, a njegove promjene raspoloženja mogu se otkriti u seriji Suncokret. Neki od cvjetova su živopisne i jarko obojene, što su omogućili živopisni pigmenti koji se nisu proizvodili do 19. stoljeća.

Ostale su oslikane suhim ružama i prikazivane kao vedre i osušene 1890. godine, Vincent van Gogh pronađen je mrtav sa prostrelnom ranom koja se činila da je nanio sebi samo sebi. Platno iz njegove serije „Suncokret“ kupio je 1987. kolekcionar umjetnosti iz Japana za rekordnih 40 milijuna dolara.

Leave your vote

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Comments

0 comments

Be the first to comment here.

Ime
Email
Your comment

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.