in

Premijer poziva predsjednikove suradnike da se distanciraju od njega

Premijer Andrej Plenković pozvao je najbliže suradnike predsjednika Zorana Milanovića da se distanciraju od njega i njegove “štetne politike”.

“Ovaj put pozivam ljude koje dobro poznajem, koji su njegovi suradnici, prilično ozbiljne ljude – Orsata Miljenića (Milanovićev šef kabineta), Nevena Pelicarića (savjetnika za vanjsku politiku), Dragana Lozančića (savjetnika za nacionalnu sigurnost) da se maknu od njega. “, rekao je Plenković.

Upozorio ih je da bi mogli izgubiti svoj kredibilitet.

“Ako ostanu s njim, onda je poruka koju šalju da se slažu s njim, a njihov kredibilitet je nula. Neka se distanciraju od njega i neka se maknu od njega i njegove štetne politike zarad ugleda zemlje”, rekao je Plenković u Bruxellesu odgovarajući na Milanovićevu izjavu u kojoj ga je nazvao izdajnikom.

Premijer i predsjednica su mjesecima u zavadi, razmjenjujući u javnosti optužbe o nizu pitanja.

“Mislim da je izdajnik onaj koji je otišao u kampanju Željka Komšića u Sarajevo i potaknuo nekoga za koga Hrvati tada nisu glasali, a neće ni sada, da postane član Predsjedništva. Nisam ja nego on”, rekao je Plenković.

Dodao je da Milanović potkopava sve što vlast radi dobro, sabotira na ružan i vulgaran način i radi izravno na štetu Hrvata u BiH.

“Fraze kojima se razbacuje imaju samo jedan cilj, a to je naštetiti interesima Hrvatske, hrvatskog naroda i, što je najvažnije, interesima Hrvata u BiH”, rekao je Plenković.

Premijer je istaknuo da je Milanović još jednom uvrijedio međunarodnog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta koji bi mogao pomoći oko izbornog zakona. Tada je izvrijeđao SAD, predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, predsjednicu Komisije Ursulu von der Leyen i Bošnjake koji su možda manje motivirani za dogovor s Hrvatima.

What do you think?

Written by 24sata

Čelnici EU podržavaju ulazak Hrvatske u europodručje

Bivši hrvatski ministar financija: Summit EU nije doveo do stvarnog napretka za zapadni Balkan