in

Ministarstvo odbacuje tvrdnje da je rezidencija šefa kabineta fiktivna

MUP je u srijedu opovrgnuo javne navode da je prijavljeno prebivalište šefa kabineta premijera Zvonimira Frke-Petešića fiktivno.

Zamoljeni za objavu evidencije prebivališta i privremenog boravka Frke-Petešića, iz ministarstva su kazali da se ti podaci nalaze u njegovom informacijskom sustavu i tajni, ali da mogu potvrditi da su prebivalište i privremeni boravak Frke-Petešić uređeni u skladu s zakonom.

Kada netko ima regulirano prebivalište i privremeni boravak, njegovo prebivalište se ne može smatrati fiktivnim, dodaju iz ministarstva.

Ministarstvo je također opovrglo tvrdnje da se dozvola za nečiji privremeni boravak mogla produžiti samo dva puta.

Pojašnjava da zakon koji regulira boravak predviđa izuzeće – kada dotična osoba radi posao koji nije trajne prirode u njenom prijavljenom prebivalištu, prijavljeni privremeni boravak može trajati koliko i njezin privremeni radni odnos.

Pitanje prebivališta i privremenog boravka Frke-Petešić prvi su pokrenuli neki mediji.

Komentirajući slučaj, predsjednik Zoran Milanović rekao je u utorak da je Frka-Petešić prijava prebivališta na Dugom otoku i korištenje državnog stana u Zagrebu “prekršaj”.

Milanović je inzistirao na tome da je Frka-Petešić stanovnik Zagreba te da stoga ne ispunjava uvjete za stan koji trenutno koristi.

Premijer Andrej Plenković odgovorio je da je Frka-Petešić imala pravo na stan u državnom vlasništvu u kojem živi za vrijeme prijavljenog privremenog boravka u Zagrebu.

“Ako znate za kazneno djelo, a ne prijavite ga, onda i vi činite djelo, pa ga pozivam da podnese kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Zvonimira Frke-Petešića ili mene kao premijera. ministra da vidimo ima li tu kaznenog djela ili se radi o nedobronamjernoj, malopolitičkoj, bahatoj, gruboj, neutemeljenoj političkoj igri”, rekao je Plenković.

Objašnjavajući zašto se Frka-Petešić prijavio kao stalni stanovnik Salija na Dugom otoku, Plenković je rekao da je Frka-Petešić rođen u Parizu i da nije posjedovao imovinu ni u Francuskoj ni u Hrvatskoj, osim očeve obiteljske kuće u Salima, te da kada je imenovan njegovim šefom kabineta, postao je državni tajnik najvišeg ranga s pravom na državni stan u glavnom gradu.

Mandat je privremen, kao i boravak Frke-Petešić u Zagrebu, rekao je Plenković.

Komentiraj vijest

What do you think?

Written by 24sata

Austrijski ministar smatra da je ulazak Hrvatske u schengenski prostor važan za EU

Slovenski parlament odbio je referendum o kupnji borbenih vozila Boxer