in

Ministar medija: Sloboda izražavanja važna je ‘više nego ikad prije’

“Sloboda izražavanja, borba protiv dezinformacija i novinarski profesionalizam danas su važniji nego ikada prije”, rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen-Korzinek u poruci povodom Svjetskog dana slobode medija u utorak.

“Nakon izazova globalne pandemije i katastrofalnih potresa, ovogodišnji Svjetski dan slobode medija obilježavamo u sjeni strašne ratne tragedije na europskom kontinentu. Svjesni smo da su sloboda izražavanja, borba protiv dezinformacija, osiguravanje slobodnog prostora za medije i jačanje profesionalnog rada novinara danas važniji nego ikada prije”, rekla je Obuljen-Koržinek, a prenosi državna agencija Hina.

Kazala je da je sloboda tiska temelj svakog demokratskog društva, istaknuvši važnost slobodnih, neovisnih i pluralističkih medija utemeljenih na slobodi informacija i izražavanja.

Osuđujući prijetnje novinarima, ministrica je rekla da će njezino ministarstvo i dalje podržavati programe neovisnih medija i medijske pismenosti koji za cilj imaju promicanje kritičkog promišljanja medijskih sadržaja.

“Hrvatska vlada predana je poboljšanju statusa medija. U tu svrhu preispitujemo i ažuriramo zakonodavni okvir i osiguravamo nove izvore financiranja za izdavače i novinare”, rekla je Obuljen-Korzinek u svom priopćenju, dodajući da će kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti Vlada financirati “projekt uspostavljanja sustav provjere činjenica.”

Komentiraj vijest

What do you think?

Written by 24sata

Milanović udvostručuje, najavljuje ‘veto’ za Finsku i Švedsku zbog Bosne

Grlić-Radman: Većina zastupnika je protiv Milanovićevog pogleda na Finsku i Švedsku