in

Hrvatski proizvođači baby beef mesa osigurali su za izvoz na japansko tržište

“Hrvatsko ministarstvo poljoprivrede u suradnji s hrvatskim proizvođačima osiguralo je pristup baby beefu hrvatske proizvodnje na japansko tržište”, javila je u ponedjeljak državna agencija Hina, pozivajući se na priopćenje koje je Ministarstvo poslalo.

“Pristup je stečen zahvaljujući naporima i programima za iskorjenjivanje i kontrolu velikih zaraznih bolesti kod životinja. Ovi napori omogućuju Hrvatskoj da dobije priznanje od Svjetske organizacije za zdravlje životinja (bivši Office International des Epizooties, OIE) i da dokaže ekvivalentnost sustava kontrole zdravlja životinja i proizvoda životinjskog podrijetla nadležnim tijelima u Japanu.

“Pristup zahtjevnom japanskom tržištu također je velika referenca za hrvatske proizvode na drugim inozemnim tržištima”, poručuju iz Ministarstva.

Hrvatsko ministarstvo nastavlja ulagati napore, samostalno ili u suradnji s Europskom komisijom, da se i druga tržišta otvore za hrvatske proizvode.

Tako su 2021. hrvatski proizvodi ribarstva, miješani proizvodi te sirova i slana koža dobili pristup Izraelu. Također, Hrvatska je dobila zeleno svjetlo za izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u Libiju, ovaca i koza u Iran, hrane za kućne ljubimce u Albaniju, sladoleda u Kostariku i želatinskih kapsula u Egipat.

Komentiraj vijest

What do you think?

Written by 24sata

Saborski zastupnik Grmoja: Pitanja za predloženi Covid referendum su ustavna

Grlić-Radman: EU mora poslati snažnu poruku ‘onima koji sprječavaju reformu BiH’