in

Grlić-Radman: Većina zastupnika je protiv Milanovićevog pogleda na Finsku i Švedsku

Većina hrvatskih zastupnika podupire težnje Finske i Švedske da se pridruže NATO-u, izjavio je u utorak ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman. Dodao je kako izjave predsjednika Milanovića o blokiranju proširenja NATO-a “nanose štetu ugledu i vjerodostojnosti Hrvatske”.

“Milanovićeve izjave… nanose štetu hrvatskoj vanjskoj politici. Oni su sramotni za nas u međunarodnoj zajednici, a s obzirom na to da su izravno povezani s rješavanjem statusa bosanskih Hrvata, štete i njima”, rekao je Grlić-Radman novinarima nakon što je nazočila sastanku stranaka vladajuće koalicije koju je predvodio njegova stranka HDZ.

Milanović se žestoko protivi proširenju NATO-a i više puta je prijetio da će blokirati njihovu kandidaturu za članstvo ukoliko SAD ne uskoče u promjenu izbornog zakona u susjednoj Bosni u korist bosanskih Hrvata.

Grlić-Radman je zamoljen da komentira Milanovićevo lajanje od ranije tijekom dana u kojem je rekao da će osuditi svakog zastupnika koji glasa za članstvo Finske i Švedske u NATO-u, nazivajući ih “izdajicama”.

“To je bilo autoritarno, autokratsko i podsjećalo na komunističko doba… Milanović uništava ugled i kredibilitet Hrvatske u očima međunarodne zajednice stvarajući percepciju da je to zemlja upletena u incidente”, rekao je Grlić-Radman.

“Pogrešno je povezivati ​​pitanje Finske i Švedske u NATO-u s pitanjem bosanskih Hrvata… Milanović je prije godinu dana ‘otkrio’ bosanske Hrvate, a sada se predstavlja kao njihov spasitelj.” dodao je Grlić-Radman.

Komentiraj vijest

What do you think?

Written by 24sata

Ministar medija: Sloboda izražavanja važna je ‘više nego ikad prije’

Poslodavci predlažu niže mirovinske i zdravstvene doprinose, veće neoporezive prihode