in

Grlić-Radman: EU mora poslati snažnu poruku ‘onima koji sprječavaju reformu BiH’

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman izjavio je u ponedjeljak da EU mora poslati “jasnu i snažnu poruku” “onima koji sprječavaju proces izborne reforme” u Bosni i Hercegovini, javila je državna agencija Hina, ne navodeći imena o kome se radi. se odnosi na.

Grlić-Radman boravila je u Bruxellesu na sastanku ministara EU.

Obraćajući se novinarima, rekao je da je govorio o situaciji u BiH i upoznao svoje kolege s naporima za izmjenom izbornog zakona u koje su uključeni predstavnici SAD-a i EU.

“Upoznao sam ih sa zabrinjavajućom situacijom u BiH. Rekao sam da je potrebno da EU pošalje snažnu, jasnu i nedvosmislenu poruku onima koji zaustavljaju promjene izbornog zakona i kojima status quo odgovara.”

Ponovio je da je potrebno promijeniti izborni zakon kako bi se uklonili svi oblici diskriminacije u izbornom procesu i omogućila legitimna zastupljenost tri konstitutivna naroda u državnim tijelima.

Grlić-Radman je rekao da je nekoliko njegovih kolega podržalo njegov stav te da treba uložiti više političkih napora u BiH kako ona ne bi postala područje interesa trećih zemalja.

Komentiraj vijest

What do you think?

Written by 24sata

Hrvatski proizvođači baby beef mesa osigurali su za izvoz na japansko tržište

Hrvatska stagnira na indeksu percepcije korupcije