in

Čišćenje bugova u Holdingu je ‘standardna procedura’

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da je traženje prikrivenih prislušnih uređaja u višekomunalnom konglomeratu Zagrebačkog holdinga uobičajena procedura iz kataloga usluga vezanih uz korporativnu sigurnost, a usmjerena je na sprječavanje nepravilnosti i korupcije.

Govoreći na redovitoj konferenciji za novinare, rekao je da je korporativna sigurnost sastavni dio poslovanja velikih tvrtki, posebice u vezi s velikim projektima javne nabave, te da se opcija “može i ne mora koristiti”.

“To je također zbog raznih optužnica USKOK-ovog ureda za borbu protiv korupcije… pa uprava Zagrebačkog holdinga i po tom pitanju želi unaprijediti korporativnu sigurnost”, rekao je, dodajući da eventualne provjere nisu povezane s curenjem imena. viška zaposlenika Zagrebačkog holdinga.

Govoreći o planovima da se ove i prošle godine provedu forenzička analiza vodovoda u kontekstu puknuća na gradskoj vodovodnoj mreži, Tomašević je rekao da je ona u tijeku i da je standardna procedura kojom se utvrđuje kako su se točno dogodili puknući i kako bi se isključila ljudska pogreška.

Kazao je da se 20 godina nije ulagalo u gradsku vodovodnu mrežu iako su prije 15 godina u tu svrhu izdavane obveznice Zagrebačkog holdinga.

Rekonstrukcija vodovodne mreže koštat će najmanje dvije milijarde kuna, a proces će trajati sedam do osam godina, rekao je.

Upitan trebaju li građani strahovati od nestašice plina, Tomašević je rekao da je to pitanje u nadležnosti države, podsjećajući da je već rekao da Hrvatska treba smanjiti ovisnost o uvozu fosilnih goriva jer to nije samo ekološko nego i pitanje energetske sigurnosti. .

Tomašević je također potvrdio da će se uredi desetak odbora lokalne samouprave prenamijeniti u dječje vrtiće te da se planira otvaranje 60 radnih mjesta.

Komentiraj vijest

What do you think?

Written by 24sata

Broj registriranih taksi poduzeća u 2020. pao je za 30 posto

Sedmodnevni broj slučajeva Covida u Hrvatskoj stabilizira se na oko 5000 tjedno