in

Branko Bacic kaže kako vladajuća koalicija očekuje ubrzanje obnove

Branko Bačić izjavio je u utorak, nakon sastanka vladajuće koalicije i govoreći o drugoj godišnjici potresa u Zagrebu, da je jasno da koalicija nije zadovoljna tempom obnove i očekuje da će ga intenzivirati ministar graditeljstva Ivan Paladina.

“Svjesni ste stajališta vladajuće većine i Vlade – promjena na čelu samog resornog ministarstva napravljena je kako bi ministar, koji ujedno predsjedava tijelom koje koordinira proces obnove, mogao pojačati sve aktivnosti kako bi proces obnove krenuo dalje. u skladu s očekivanjima, prije svega onih koji su time pogođeni”, rekao je Bačić novinarima.

Potrebno je intenzivirati proces obnove javne infrastrukture kako bi osam milijardi kuna koje su Hrvatskoj stavljene na raspolaganje iz Fonda solidarnosti Europske unije za rješavanje posljedica potresa u Petrinji i Zagrebu uistinu moglo biti iskorišteno do sredine iduće godine , rekao je Bačić.

Upitan treba li se netko ispričati za neučinkovitost, u kontekstu druge godišnjice zagrebačkog potresa, Bačić je rekao da Vlada očekuje da se proces obnove ubrza.

“Jasno je da nismo zadovoljni tempom obnove i očekujemo da će ministar i njegov tim i svi čelnici operativnih tijela to ubrzati.”

Zagreb je izdvojio 2,1 milijardu kuna od 5,1 milijardu kuna

Bačić je podsjetio da je u svojim ranijim izjavama o procesu obnove pozivao čelnike operativnih tijela da, kao korisnici novca iz Fonda solidarnosti, ubrzaju proces obnove javne infrastrukture.

U tom kontekstu, HDZ-ov dužnosnik izdvojio je Grad Zagreb kao jednog od najvećih korisnika tih sredstava, napomenuvši da je Zagreb do sada izdvojio 2,1 milijardu kuna od 5,1 milijarde kuna u Fond solidarnosti koji je namijenjen obnovi Zagreba.

Istaknuo je i važnost Fonda za obnovu, zaduženog za obnovu privatnih kuća u Zagrebu, rekavši da bi on trebao ubrzati proces obnove nakon potresa nakon što je donesen veliki broj odluka o vlasnicima uništenih i oštećenih objekata.

Govoreći o potresu u Petrinji, Bačić je rekao da je situacija na tom području bolja.

“Nismo u potpunosti zadovoljni, i tamo rekonstrukcija treba biti brža, ali javna nabava za rekonstrukciju zgrada provodi se na tjednoj bazi.”

Komentiraj vijest

What do you think?

Written by 24sata

Poslovno okruženje u Hrvatskoj poboljšalo se 2021

Broj registriranih taksi poduzeća u 2020. pao je za 30 posto