Otkriveni novi detalji Beyond Good and Evila 2, imamo i prvi Behind the Scenes video s djelićem gameplaya

Nakon što nas je veoma ugodno iznenadio na zatvaranju svoje E3 pressice, Ubisoft je otkrio nove detalje vezane za dugoočekivani Beyond Good and Evil 2, a prema svemu što smo dosad doznali, sa velikom sigurnošću možemo tvrditi kako će posrnuli No Man’s Sky dobiti rivala koji bi ga u potpunosti mogao izbrisati i potisnuti iz sjećanja ionako razočaranih igrača.

Naime, već smo pisali da će Beyond Good and Evil 2 biti open world SF akcijska avantura smještena u budućnost, gdje su Kina i Indija postale velike ekonomske supersile koje su radi svojih interesa stvorile hibridnu rasu između ljudi i životinja radi eksploatiranja radne snage. Radnja će biti smještena u ogromni solarni sustav po imenu System 3, koji predstavlja centar interstelarne kolonizacije i trgovine na Mliječnom putu XXIV stoljeća, gdje privatne korporacije i dalje eksploatiraju te hibridne robove radi prevlasti nad resursima, zbog čega se kolonisti Systema 3 zajedno s hibridnim robovima udružuju u pokrete otpora, čime počinje nova era gusarstva.

Igra će, kao što je ranije potvrđeno, biti prequel originalu te će se odvijati otprilike generaciju prije rođenja glavne protagonistice originala Jade, no Ancel je potvrdio kako ćemo u igri definitivno vidjeti brojna poznata lica iz originala te doznati nešto više o njima.

Igrači će igru započeti u ulozi pirata (muškog ili ženskog – u potpunosti ćemo moći kreirati i customizirati svoga protagonista), koji se nalazi jako nisko na društvenoj skali te nema ni posadu ni brod, a na njima će biti da steknu reputaciju, okupe posadu i postanu svemirska legenda – borac za prava običnih ljudi.

Kada je u pitanju sama gameplay mehanika, Beyond Good and Evil 2 predstavlja kombinaciju akcije i avanture te istraživanja ogromnog solarnog sustava, kojeg čine proceduralno generirani zvjezdani sustav, planeti, mjeseci i sam svemir, za koje je zadužen potpuno novi grafički pokretač po imenu Voyager, na kojem Ubisoft Montpellier radi protekle tri godine.

Igru ćemo moći igrati solo ili u društvu prijatelja, na nama će u potpunosti biti na koji ćemo način igrati igru, a iako će sve u igri biti proceduralno generirano (Michel Ancel i ekipa tvrde kako će svaki grad i planet živjeti neovisno o našim odlukama), igra će imati i predodređene questove koji će biti prilagođeni našim potezima i reakcijama.

Glavni fokus u igri bit će na putovanje svemirom i istraživanje i otkrivanje različitih kultura, a sam piratski brod, koji je inače iza zatvorenih vrata prikazan u kratkoj gameplay demonstraciji, predstavljat će dom igračima tijekom cijele igre. Brod je u cjelosti moguće kontrolirati, a u njemu će se naći prostor za stanovanje svih članova posade, kao i ogromna garaža za manje, potpuno customizable brodove koje ćemo moći kontrolirati.

Iako platforme na kojima Beyond Good and Evil 2 možem očekivati nisu službeno otkrivene, dosadašnji leakovi i informacije sugeriraju da će igra gotovo sigurno biti dostupna na PS4, Xbox One i PC igraćim sustavima, a hoćemo li je vidjeti i na Nintendo Switchu, za sada nije poznato. No, u svakom slučaju, pred Michel Ancelom i ekipom iz Ubisoft Montpelliera je dugotrajan razvojni proces, tako da je mala šansa da Beyond Good and Evil 2 u prodaji vidimo prije 2019. godine.


Cijelu vijest procitajte ovdje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *