Nakon ovog podatka pripazit ćete koliko gazirane vode konzumirate

Ključ je u umjerenosti!

Često čujete podatke o tome koliko je potrebno piti vode na dnevnoj razini i manje-više svi se slažu da je šest do osam čaša minimalna količnina koja je potrebna tijelu za normalno funkcioniranje. Naravno, dosta ljudi preferira gaziranu vodu i često je bira kao napitak za hidrataciju, a tome u prilog ide i mišljenje da će upravo gazirana voda poboljšati metabolizam i probavu.

No, učestala konzumacija možda nije najbolja ideja kako pokazuju posljednja istraživanja.


Pixabay

Palestinski istraživači sa Sveučilišta Birzeit u Ramallahu otkrili su da gazirana voda utječe na ravnotežu hormona i uzrokuje osjećaj gladi te osobito utječe na hormon grelin koji se ujedno i naziva hormonom gladi (zadužen je za povećan osjećaj gladi). Uz to, prekomjerna konzumacija gazirane vode negativno utječe i na vašu jetru koja zbog povećanog unosa CO2 pohranjuje više masnoća.

Naravno, kao i sa svim ostalim stvarima u životu, ključ je u umjerenosti tako da nemojte dopustiti da mineralna voda postane zamjena za običnu vodu koja još uvijek glasi za najzdraviju tekućinu koju možete bez ikakvog straha konzumirati.

Post Nakon ovog podatka pripazit ćete koliko gazirane vode konzumirate je prvi puta viđen na Zagreb.info.


Cijelu vijest procitajte ovdje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar